Zorg dat jij in flow komt; een gemoedstoestand waarin alles vanzelf gaat

Zorg dat jij in flow komt; een gemoedstoestand waarin alles vanzelf gaat

Je werk bevat veel kenmerken die automatisch ingebouwd zijn om in flow te komen. Werk moedigt gewoonlijk aan om geconcentreerd te zijn. Er zijn duidelijke doelstellingen met een helder eindresultaat. Als het goed is, bevat je werk weinig elementen die je afleiden en als het goed is, heb je een functie waarin je talenten en vaardigheden tot uiting komen, eén waarin je deze verder kunt ontwikkelen. Flow ontstaat als er een optimale balans is tussen de uitdaging die een activiteit/taak van je vraagt en de vaardigheden die je ervoor nodig hebt.

Flow creëren

De meeste mensen ervaren meer flow als ze werken vanuit hun missie, droomdoel en kernwaarden. Ga aan de slag om flow te creëren voor jezelf en doorloop de volgende vragen.

Als een taak te gemakkelijk is, ga je je vervelen. En als een taak te moeilijk is, schiet je er van in de stress. Zorg dat datgene wat je doet perfect is toegesneden op jouw talenten en vaardigheden, zodat je er helemaal in op kan gaan. Op deze manier heb je plezier in hetgeen je doet en voldoening van het resultaat dat je ermee bereikt. Dit geldt uiteraard ook voor je medewerkers.