Zorg dat jij in flow komt; een gemoedstoestand waarin alles vanzelf gaat

Zorg dat jij in flow komt; een gemoedstoestand waarin alles vanzelf gaat

Je werk bevat veel kenmerken die automatisch ingebouwd zijn om in flow te komen. Werk moedigt gewoonlijk aan om geconcentreerd te zijn. Er zijn duidelijke doelstellingen met een helder eindresultaat. Als het goed is, bevat je werk weinig elementen die je afleiden en als het goed is, heb je een functie waarin je talenten en vaardigheden tot uiting komen, eén waarin je deze verder kunt ontwikkelen. Flow ontstaat als er een optimale balans is tussen de uitdaging die een activiteit/taak van je vraagt en de vaardigheden die je ervoor nodig hebt.

[ Opdracht 8.

De meeste mensen ervaren meer flow als ze werken vanuit hun missie, droomdoel en kernwaarden. Ga aan de slag om flow te creëren voor jezelf en doorloop de volgende vragen.

  • Jij bent op je best in als je taken uitvoert waarbij je flow kunt ervaren en plezier hebt in hetgeen je doet. In hoeverre gaat dit nu voor jou op in je werk? Welke taken passen binnen deze omschrijving en welke niet?
  • Neem de tijd om eens rustig te kijken naar je functie en de rollen die je vervult en ben eerlijk naar jezelf of hetgeen je doet nog steeds zorgt voor flow. In hoeverre gaat dit nu voor jou op in je werk? Welke rollen zorgen voor flow en welke niet?
  • Delegeer op tijd, blijf doen wat je leuk vindt, wat voldoende uitdaging biedt, wat voldoening geeft en blijf je vaardigheden ontwikkelen.
    In hoeverre gaat dit nu voor jou op in je werk? Wat kan je delegeren? Wat wil je ontwikkelen om in flow te raken?
  • Maak een stappenplan op basis van je inzichten uit de voorgaande vragen en de actie die je daarvoor gaat uitvoeren om flow te bereiken in je werk.

Als een taak te gemakkelijk is, ga je je vervelen. En als een taak te moeilijk is, schiet je er van in de stress. Zorg dat datgene wat je doet perfect is toegesneden op jouw talenten en vaardigheden, zodat je er helemaal in op kan gaan. Op deze manier heb je plezier in hetgeen je doet en voldoening van het resultaat dat je ermee bereikt. Dit geldt uiteraard ook voor je medewerkers.