Het laatste kwartaal staat voor de deur. Je hebt nog 100 dagen om 2023 succesvol af te ronden. Alweer een jaar geleden heb je je jaardoelen en begroting voor 2023 opgesteld en zowel jij als je team stonden daar vierkant achter. Nu komen de jaarcijfers tot en met het 3e kwartaal binnen. Voor velen is […]

feedback geven

Als leidinggevende geef je vaak feedback, dit doe je zowel bewust als onbewust. Het is niet eenvoudig om dit op een goede manier te doen, maar wel essentieel voor een goede relatie met je medewerkers en als je een positieve gedragsverandering wilt realiseren.

De meeste medewerkers willen graag bevestiging als ze het goed doen en ook beter worden in hun vak. Bij het geven van feedback is het belangrijk dat je feitelijk en objectief het gedrag observeert en dit scheidt van het effect wat dat gedrag op jou als gever heeft.

5 Tips: om een positieve gedragsverandering bij je medewerkers te realiseren, is het belangrijk:

 1. Dat je feedback geeft op het gedrag en niet op de persoon;
 2. Dat je feedback selectief is zodat je medewerker (ontvanger) niet wordt overvoerd;
 3. Dat je focust op het gewenste gedrag en hoe je medewerker dat kan toepassen;
 4. Dat je feedback gericht is op het realiseren van de doelen van je medewerker;
 5. Dat je medewerker structureel de ruimte en support krijgt om te verbeteren.

Lees meer

‘Het verschil maken’, een praktisch werkboek voor (mkb-) ondernemers zoals jij.

In dit boek sta jij als ondernemer centraal en word je meegenomen in 7 stappen die de essentiële onderdelen vormen op weg naar succesvol ondernemen met je bedrijf op de manier die bij jou past. Dit boek is het resultaat van 25 jaar ervaring en verdiepen in ondernemerschap. Van 10 jaar ondernemen, ontwikkelen en uitvoeren van Succes for you trajecten. Bestel het boek.

Koop het boek en je krijgt de:

  • 7 stappen die leiden tot succes
  • 7 klantverhalen die je inspireren
  • 20 online hulpformulieren
  • 50 tips waar je direct mee aan de slag kunt
  • 100 opdrachten
  • 300 pagina’s aan kennis
Business Model Canvas

Het Business Model Canvas is een krachtige tool om jouw businessmodel op een transparante en overzichtelijke manier in kaart te brengen. Je scherpt je waarde propositie en de waarde die je bedrijf toevoegt aan het succes van je klanten aan.

Oude gewoontes openen geen nieuwe deuren
Je hebt het gevoel dat je met jouw bedrijf en huidige Businessmodel niet het onderste uit de kan haalt. Je doet het goed, maar je weet dat er meer in zit. De turbulentie in de markt en de snelheid waarmee de wereld veranderd maken dat het verstandig is om regelmatig je Businessmodel een upgrade te geven. Stap even uit de waan van de dag, doe mee met de 5 daagse (gratis) Challenge en ontdek wat je kan vernieuwen of welke kansen je nog kunt verzilveren. Zo zorg je dat jij een vliegende start maakt in 2020.

Lees meer

let een stevig fundament onder je bedrijf en focus op datgene wat belangrijk voor je is

Focus houden op datgene wat je nu wilt doen, wat je vandaag af wilt krijgen, dát is de sleutel tot succes. Maar in de ‘waan van de dag’, als alles om je aandacht schreeuwt, je klanten, je collega’s en al je taken. Herken je het volgende ook? Ineens ontdek je dat je iets anders aan het doen bent dan wat je wilde. Wellicht ben je met te veel dingen tegelijk bezig, je hebt te veel te doen en het moet natuurlijk wel allemaal gebeuren. Je bent en voelt je erg druk, maar je produceert niet de resultaten die je voor ogen hebt. Je werkt hard en bent de hele dag druk, maar je hebt niet gedaan wat je wilde doen.

Mensen die succesvol handelen en hun doelen realiseren, hebben een duidelijke focus op het afronden van de belangrijkste taken. Zij laten zich niet afleiden en verliezen zich niet in het geven van aandacht aan de verkeerde zaken. Jouw energie is beperkt weg te geven. Je zult dus zorgvuldig moeten bepalen waar je wél en waar je geen aandacht aan wilt besteden. Hierbij 5 tips die je helpen om focus te houden:

Lees meer

Ondernemen is niets anders dan waarde creëren. Maar hoe definieer je de waarde die jij als ondernemer wilt creëren? Dat is niet eenvoudig in een wereld die constant en sneller verandert dan ooit tevoren. Markten verschuiven. Klanten en consumenten zijn mondiger en veeleisend. Dat vraagt veel van jou en je medewerkers en daarbij komt nog de krapte op de arbeidsmarkt en het veranderen van de verwachtingen van je medewerkers.

Hierbij onze aanpak die je daarbij kan helpen:

Lees meer

Wat doe jij om je nieuwe medewerkers te behouden en om ze optimaal te laten presteren? De snelheid en dynamiek van de omgeving verhoudt zich prima met de flexibele opstelling van de nieuwe generatie medewerkers. Je medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van je onderneming.

Kan en wil jij je onderneming zo inrichten dat leren, werken en leven beter bij elkaar aansluiten? Waarbij je de ruimte biedt aan de ontwikkeling van talent en een omgeving creëert die uitnodigt om de jaardoelen te realiseren.

Hierbij 5 tips die je daarbij kunnen helpen: Lees meer

samen het verschil maken

Investeer juist vandaag in de ontwikkeling van jezelf, je medewerkers en onderneming. Investeer in jezelf en in het verbeteren van je ondernemerschap, dit zorgt voor zelfinzicht en de kans om morgen het beste van jezelf te geven. Vandaag investeren in sprankelende medewerkers maakt jouw organisatie succesvol. Help je medewerkers betekenis geven aan hun talenten, creëer openheid en vertrouwen om sterke teams te bouwen. Ga samen aan de slag met het geven van betekenis aan je onderneming.

Lees meer

Hallo 2018
Een jaar met lancering van een nieuwe website met blog’s, oplevering van een boek en waarin nieuwe stappen gezet zijn in het doorontwikkelen van ‘Succes for you‘. En met maar één reden, jouw ondersteunen met succesvol ondernemen op de manier die bij je past!

Lees meer