Excellent presenteren

Excellent presenteren

Excellent presenteren kun je leren. Stop met vergelijken met anderen en begin nu met het ontdekken van je eigenheid. Er is namelijk niemand op deze aarde die jouw verhaal beter kan vertellen en jouw presentatie beter kan doen dan jij.

Start met je doel en doelgroep

Wie spreek je toe? Als je uitgenodigd wordt om een lezing te geven is het belangrijk om je introductie aan te passen aan de aanwezigen in de zaal. Dit doe je ook als je een presentatie geeft aan de medewerkers van je bedrijf of als je dit doet voor je klanten. Zorg dat je je hebt ingeleefd in je toehoorders en zet ze centraal in je verhaal.

Wat wil je bereiken met je presentatie?

Wat wil je met je presentatie bereiken? Maak vooraf een keuze of jij wilt dat er een boodschap blijft hangen, je toehoorders in actie komen of dat je ze alleen wil vermaken. Verplaats je in je doelgroep, weet wie je toehoorders zijn en hoe je ze in het hart kunt raken. Zet ze centraal in je verhaal.

 

Excellent presenteren kun je leren

Bepaal bij welke presentatie jij aan de slag gaat met excellent presenteren. Download hiervoor het hulpformulier excellent presenteren. Ga ermee aan de slag en benut de tips.

Hulpformulier excellent presenteren: http://www.s4u.me/17

Gun jezelf dat je fouten mag maken, leer er van en pas je presentatie aan totdat je het optimale resultaat krijgt van je optreden. Jouw excellente presentatie is de basis voor een succesvolle conversatiestrategie in je bedrijf.