Conversatie: start bij de kern

Jouw leiderschap is de inspiratiebron om je bedrijf conversatiewaardig te maken

Als ondernemer vormt jouw leiderschap de inspiratiebron om je bedrijf conversatiewaardig te maken en richting te bepalen. Het bestaansrecht van jouw bedrijf is het vertrekpunt waarmee je van betekenis bent en een bijdrage levert, zowel voor je klanten, je stakeholders (intern als extern) als aan een groter geheel (maatschappij en betere wereld). Je merk staat of valt bij wat mensen erbij voelen, denken en erover zeggen.

Neem de tijd om te bepalen wat je met deze stap wilt bereiken, organiseer de kaders waarbinnen je mensen de ruimte krijgen en doe het samen.

Wat zouden mensen missen als je bedrijf er morgen niet meer is?

Is jou eerste reactie ook dat je klanten dan veel gaan missen of dat het productieproces bij die klant dan waarschijnlijk stil zou komen liggen?

Wat mis jij van de bedrijven of winkels waar je diensten afnam die er niet meer zijn?

‘Mis je hetgeen wat ze deden en heb je nog steeds geen ander alternatief gevonden om dat gat op te vullen?’

Ieder bedrijf en elk merk is vervangbaar

 

Wat zouden mensen missen als je bedrijf er morgen niet meer is?

Wat zouden mensen echt missen als je bedrijf er morgen niet meer is? Als je door deze vraag beseft dat je klanten makkelijk zonder je kunnen, maak dan een plan van aanpak om ervoor te zorgen dat je onmisbaar bent.

Deze vraag is bedoeld om je scherp en alert te houden op datgene wat jouw bedrijf uniek en onderscheidend maakt. In deze stap Conversation ga je zorgen dat de wereld die ook weet. Het gaat om de waarde die jij met je bedrijf creëert voor alle stakeholders en wat je bijdraagt aan de wereld om je heen.