Verbinden met de markt vanuit je bedrijf

Verbinden met de markt vanuit je bedrijf

Het verbinden vanuit je bedrijf is een psychologisch proces wat meestal onbewust verloopt. Iets, een product, het merk, de cultuur of iemand in jouw bedrijf maakt dat een potentiële klant, een leverancier of een toekomstig medewerker zich ermee wil verbinden. Neem het voorbeeld van een sollicitant die na een sollicitatiegesprek thuiskomt en de vraag krijgt hoe het was. Meestal krijg je dan antwoorden als “het voelt goed”, “het lijkt me wel wat” of “dat is niets voor mij”. Onbewust toetst diegene of de informatie bij diegene past en of dat de besproken en onuitgesproken waarden gevoelsmatig overeenkomen met de eigen persoonlijke waarden. De verbinding ontstaat op gevoel, door een soort herkenning, een klik. Je kernwaarden heb je beschreven in Stap 1 Clarity.

Verbinding met je bedrijf ontstaat als er sprake is van het toevoegen van relevante waarde aan je klant, leverancier of medewerker. Vanuit ideologie, visie en/of inspiratie. Daarmee kan een ander zichzelf identificeren en krijgt het gevoel dat het iets van zichzelf wordt.

De uitdaging om mensen te verbinden aan een bedrijfsvisie zit in de relevantie van de waarde die je toevoegt, het identificeren en verbinden van zichzelf aan je bedrijf of je merk. Zodat mensen erbij willen horen en graag onderdeel zijn van je merk/bedrijf.