Verbinden met de ander

Verbinden met de ander

Om in verbinding te komen met een ander mens, is je verwachting vaak gericht op de ander. Verbinden met de ander gaat beter als jij eerst in verbinding bent met jezelf. Daarna komt de vraag hoe jij je verhoudt tot de ander. Dit is bij een medewerker anders dan bij een klant of leverancier. In verbinding komen met een ander is niet altijd gemakkelijk, dit heeft te maken met allerlei zaken, zoals het hebben van een klik, vertrouwen en openheid.

Als jij echt contact wilt maken met de ander kan dat alleen op basis van gelijkwaardigheid, wederzijdse afhankelijkheid en zijn wie je bent. Het is dan veel gemakkelijker om echt te luisteren, om oprecht geïnteresseerd te zijn in de ander en om te begrijpen waar het voor de ander om gaat. Je kunt starten met het maken van ‘rapport’.

Wat is rapport? (uit de Neuro Linguïstisch Programmeren kennisbank)

Rapport is een sfeer van vertrouwen en openheid tussen één of meerdere mensen. Rapport is een dynamische wisselwerking tussen mensen die betrokkenheid, respect, gelijkwaardigheid en openheid uitnodigt. Rapport is een kwaliteit van het contact tussen mensen, die gevoeld kan worden

In dit hoofdstuk krijg je tools en inzichten om beter een verbinding met de ander te maken.

Hoofdstuk inhoud
0% Voltooid 0/2 Stappen