Blijf groeien en stuur op winstgevendheid

Blijf groeien en stuur op winstgevendheid

Groeien is zeker geen garantie voor succes of het beleven van ondernemers- geluk. De drive om te groeien is wel een gezonde basis voor ondernemerschap en succesvol ondernemen op jouw eigen manier. Het zorgt voor een scherpe geest zodat je je blijft aanpassen aan een snel veranderende markt en in kunt spelen op de wensen van je klanten. Onderzoek voor je eigen bedrijf waar je groei kunt realiseren.

Waar zit mogelijke groei voor jouw bedrijf? Ga op zoek naar dat wat effect en impact heeft op jouw resultaat, dit kan zijn:

  • Meer klanten.
  • Vaker verkopen aan zelfde klant. Meer deals.
  • Groter bedrag per deal per klant.

 

Bekijk de tabel ter indicatie, deze is vooral bedoeld om je inzicht te geven in waar je qua winst het verschil wilt en kunt maken. In de praktijk blijkt het binnenhalen van nieuwe klanten veel meer tijd en energie te kosten dan om bij je bestaande klanten meer waarde toe te voegen. Zij hebben immers al voor je gekozen.

Klanten

Deal

Bedrag

Totaal

Percentage

100

2

€1.000

€200.000

100%

100

3

€1.000

€300.000

150%

120

3

€1.200

€360.000

180%

100

2

€2.000

€400.000

200%

Je ziet dat het verdubbelen van het bestedingsbedrag door je bestaande klanten veruit de meeste winst oplevert.

Dit kan door een hogere prijs, door meer van hetzelfde te verkopen of door extra producten of diensten aan je bestaande klant te verkopen.

Waar zit mogelijke groei voor jouw bedrijf bij je bestaande klanten?

  • Stel je verhoogt je omzet bij bestaande klanten; zij die je kennen en voor je kiezen. Hoeveel tijd en energie zou je hier kunnen besparen?
  • Wat verwacht je klant als je een groter bedrag wilt factureren? Meer van hetzelfde of wil deze dat je meer waarde toevoegt?

 

Als jij je klanten meer helpt, meer waarde toevoegt door een grotere deal te maken en daarmee je financiële motor beter te laten renderen creëer je meerwaarde voor alle betrokkenen.

 

Tip: Bouw een salescyclus met terugkerende inkomsten en stuur op winstgevendheid.