Vindbaar zijn en in contact komen met je ideale klant

Vindbaar zijn en in contact komen met je ideale klant

Om met je toekomstige klanten in contact te komen kun je legio mogelijkheden benutten. Als je hebt ontdekt wie je meest ideale klant is, kun je naar ze op zoek gaan of zorgen dat je gevonden wordt. Denk hierbij aan direct-mail, adverteren, blogs, nieuwsbrieven, sponsoring, koud-bellen, brochures, acquisitiegesprekken, netwerken, organiseren en volgen van seminars en workshops, je website en het inzetten van diverse Social Mediakanalen etc.

In contact komen met je ideale klant

Je wilt in contact komen met je klant en zoekt deze actief op, fysiek, digitaal of offline. Hoe weet de wereld van je bestaan, waar kan de ideale klant je vinden en hoe laat jij jezelf zien? Onderzoek dit vanuit het oogpunt van je ideale klant met de volgende vragen:

 

De kunst is om zichtbaar te zijn op de plekken waar je ideale klant is en te zorgen dat je hierbij relevant bent als het gaat om informatie en kennis. Schrijf artikelen, blogs, nieuwsbrieven, geef kennis weg, geef lezingen etc. om in beeld te komen op de plek waar je ideale klant actief is.

Zonder klanten geen business. Effectieve verkoop vraagt om topverkopers. Als je dat zelf niet bent, zorg dan dat je deze inhuurt of in dienst neemt.