Noot vooraf. Toon Roelofs van Roelofs Advocatuur is Ondernemer van het Jaar 2019 in Nuland geworden. Dit vieren we met het aanbieden van een gratis workshop: het verschil maken. (schrijf je direct in). Hieronder lees je zijn ervaring als deelnemer aan die workshop en het doorlopen van de gehele Masterclass Succes for you.

“Ik zou het iedereen aanraden. Het helpt je om een betere ondernemer te worden.” Het zijn de woorden van Toon Roelofs, advocaat in en uit Nuland, als het gaat over de masterclass Succes for you.

“Ik ben nu zo’n zeven jaar ondernemer. Succes for you betekende voor mij kijken naar ‘waar sta ik en waar wil ik naartoe’. Daarnaast was het voor mij ook een kwestie van leren van anderen. Jezelf in zo’n groep ondernemers kunnen blootgeven, da’s toch wel iets van deze tijd. Vroeger was het veel meer ieder op zichzelf, nu is het ook een kwestie van er voor elkaar zijn en van elkaar willen leren. Praktijkzaken die je meemaakt met elkaar delen is zó belangrijk. Marc is daarbij een meester in het creëren van de juiste randvoorwaarden. Hij grijpt in of is stil waar dat nodig of gewenst is en hij laat iedereen aan het woord.”

“De theorie vond ik soms lastig, in die zin dat het voor mij niet altijd duidelijk was wat ik ermee moest. Die theorie klópt natuurlijk wel en voor mij is de grote lijn van die theorie ook wel van belang. Het toepassen ervan doe ik vervolgens op mijn eigen manier, de manier die bij mij past. Ik ben wat dat betreft een doener. Dat betekent dat ik de ene keer het een eruit pik en de ander keer iets anders. En dat kan iets zijn uit de theorie, uit een opdracht, maar ook iets wat een collega-ondernemer heeft gezegd.

Juist de afwisseling van theorie en het doen van opdrachten tijdens de masterclass is fijn, dat houdt je scherp, zo vindt Toon. “Ik zou zo weer aansluiten. Je groeit toch op een bepaalde manier mee met je onderneming. Daardoor kijk ik nu misschien anders tegen dingen aan dan een half jaar geleden en sta ik er over een jaar weer heel anders in. Essentieel is wel, en daar heeft Succes for you me wel mee geholpen, dat ik ook als ondernemer mezelf moet zijn.”

Toon Roelofs Advocatuur Nuland
Roelofs Advocatuur Ondernemer van het jaar 2019

(fotografie: Frank Spijkers)