Groeien met zijn reclamebureau Soulgood, dat was en is het droomdoel van Martijn van Lanen. En of het nu een direct gevolg is van Succes for you of niet, feit is dat Martijn na de masterclass de stap heeft genomen om iemand in dienst te nemen. “Dat betekent een andere manier van ondernemen. Meer regisseren en sommige dingen niet meer doen”, zegt Martijn.

“In de masterclass leer je meer uit het ondernemen te halen. Ik was altijd wel met mijn vak bezig, maar ondernemen kan altijd beter. En dat leer je tijdens de masterclass”, geeft hij aan. “Zo heb ik van Marc en de andere ondernemers diverse tips gekregen die me hebben geholpen knopen door te hakken. Zoals dus het aannemen van personeel. Het mooie van de masterclass is ook, dat je meedenkt met de uitdagingen of problemen waar anderen tegenaan lopen. Daardoor ga je zelf ook veel bewuster ondernemen. En dat bewuster ondernemen doe je soms onbewust. Zaken die tijdens de masterclass zijn behandeld, zitten ergens in je hoofd. Die kennis kun je tevoorschijn halen als je het nodig hebt.”

“Ik heb tools gekregen om bedrijfsonderdelen beter te maken. Wekelijks even een half uur of uurtje tijd vrijmaken om te werken aan je bedrijf. Even afstand nemen van de waan van de dag levert dan echt iets op. Vergelijk het met twee keer per week sporten: je wordt geen topsporter, maar voelt je wel fitter.”

“Het bijzondere van Succes for you is toch wel dat je je heel snel in een veilige omgeving voelt. En ook bent. In zo’n omgeving kun je dingen overwinnen die je lastig vindt, zoals het praten voor een groep mensen. Naast de inhoud van de masterclass zorgt de chemie binnen zo’n groep ondernemers toch ook voor het succes ervan. Een (figuurlijke) schop onder je kont van een andere ondernemer helpt soms beter dan een hand die boven je hoofd wordt gehouden. Het is fijn om elkaar te helpen waar dat kan.”

“De masterclass is wat mij betreft ook een succes door de (bege)leidende rol van Marc. Hij is in staat mij verder te helpen. Omdat ik het laatste onderdeel van de masterclass helaas moest missen, heeft hij me daarover in een een-op-eensessie bijgepraat. Dat was een erg waardevol gesprek.”