Diny Boogerd hakte na vele jaren in vaste dienst de knoop door: ze zei haar toenmalige baan bij gemeente Boekel op en begon als zzp’er. “En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad”, vertelt ze. “Nu ben ik elke dag bezig met mijn grote passie: taal en tekst.” Ze is een perfectionist, zo zegt ze zelf. Vandaar ook dat ze meteen in het begin van haar ondernemerschap deelnam aan de masterclass Succes for you van Marc, gecombineerd met regelmatige coachingsgesprekken met Marc.

Diny: “Ik was weliswaar al een paar jaar deeltijdondernemer, maar het fulltime ondernemerschap was nieuw voor me. Ik heb er eigenlijk puur voor gekozen, omdat ik het werk wil kunnen doen dat ik het leukste vind. Maar ik moet er wél van kunnen leven, dus ik besloot gericht te investeren in een leertraject. De masterclass Succes for you bood me daarvoor precies de juiste stappen. Een ideale combinatie van theorie en praktijk.”

“Juist ook de interactie met de andere deelnemers vond ik inspirerend. Ondanks de diversiteit in leeftijd, ervaring en bedrijfsgrootte zijn veel vraagstukken vergelijkbaar. Dan is het leuk om samen te verkennen hoe je die vraagstukken kunt aanpakken. Zo leer je ongemerkt ook van elkaar.”

De theorie die aan bod komt, biedt je de tools om in de praktijk je ondernemerschap aan te scherpen. Zo bereid ik nu toch op een andere manier een acquisitiegesprek voor. Ik weet welke vragen ik het beste kan stellen en hoe ik eventuele negatieve reacties kan ombuigen. De uitvoering leer je uiteraard het beste door te doen. Maar het is prettig om daarbij te kunnen putten uit de theorie en ervaringen die in de masterclassbijeenkomsten aan de orde kwamen.”

“Marc is daarbij een bijzonder prettige begeleider. Hij laat je in je waarde, maar weet toch het beste eruit te halen. Ook bij onze coachingsgesprekken: er komt altijd wel weer wat uit waar ik iets mee kan. Ik ga tenminste altijd weer naar huis met een goed gevoel, met nieuwe energie. Ik voel me nu zekerder. Ik weet waar mijn kracht ligt – en dus ook wat ik vooral niet moet doen en wat ik nog te leren heb.”