Marco is samen met een compagnon eigenaar/directeur van Van Santvoort enovatieve installaties in Berlicum. Met een team van zo’n 55 medewerkers staan ze garant voor aanleg en onderhoud van elektrotechniek in de woningbouw en utiliteitsbouw, variërend van verlichting en brandmeldinstallaties tot de nieuwste techniek op het gebied van laadpalen en zonne-energie. Een dynamisch bedrijf in een zich razend snel ontwikkelende branche.

Marco: “Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om in ontwikkeling te blijven, om te blijven leren. Als je dat niet doet, blijf je stil staan. Als bedrijf, maar ook als persoon. Ik ben dus altijd op zoek naar mogelijkheden om mezelf te blijven verbeteren. Dat verwacht ik ook van mijn mensen. Als personen groeien, lift het bedrijf immers als vanzelf mee. Dat was voor mij de aanleiding om deel te nemen aan deze eerste masterclass Missie en Visie van Succes for you.”

“Die heeft me al meteen veel opgeleverd. Marc heeft me verrast met zijn kennis. Je voelt dat hij weet waar hij het over heeft. Hij laat je nadenken over dingen waar je eerder eigenlijk niet of in elk geval te weinig over hebt nagedacht. Daarnaast is het ook gewoon leuk om op deze manier eens met collega-ondernemers van gedachten te wisselen. Het is interessant en leerzaam, hoe verschillend onze bedrijven en branches ook waren. Dat verbreedt je perspectief: je steekt er altijd iets van op. Dat was overigens vooral Marc zijn verdienste: hij weet perfect verbanden te leggen en concreet te maken welk voordeel jij hebt van de ervaring van een ander.”

“De samenstelling van het programma klopt gewoon. Het helpt je om jezelf als ondernemer eens goed onder de loep te nemen. Om scherp te krijgen waarom je nou eigenlijk onderneemt. Als je dat weet, kun je het immers ook beter uitdragen, zowel naar je medewerkers áls naar je klanten. Hoe moet je anders uitleggen waar je voor staat en welke kant je op wil? Kijk, de meeste ondernemers weten heus wel wat ze willen. De kunst is alleen om het goed over te brengen. Marc beschikt over de gave om je te helpen bij het bepalen van de essentie. Hij is een meester in verduidelijken. Daarbij gaat hij soms diep en wordt het heel persoonlijk, maar het voelt nooit bedreigend. Het is eerder verrassend en verrijkend. Hij laat iedereen in zijn waarde. Zo helpt hij je om vast te stellen waar het voor jou en je bedrijf om gaat en hoe je dat het beste kunt vertalen naar je mensen en klanten.”

“Ik heb nu beter op een rij waar ik als ondernemer persoonlijk, maar ook met het bedrijf naartoe wil. Dat heeft in elk geval geleid tot een stevige herformulering van onze missie en visie, waarin ik me als ondernemer veel beter herken. Verder heeft deze eerste masterclass me vooral gemotiveerd om me meer te willen verdiepen en ook de volgende stappen te zetten in het individuele Succes for you-traject.”