Als ondernemerszoon is Frans Daverveld, na eerst zes jaar bij twee bedrijven te hebben gewerkt, in 2009 begonnen met Daverveld Advies. Dit werd in 2015 Daverveld Woonprojecten waarmee ook de samenwerking met broer Erik concreet werd. Met z’n tweeën grote en kleine woonprojecten realiseren: daarbij komt veel samenwerking met strategische partijen en tijdsdruk om de hoek kijken.

Ik heb tijdens Succes for you concrete handreikingen gekregen. Dat was écht goed en daar heb ik veel aan gehad. En nog: we werken met weeklijsten met werkzaamheden, die controleren we en we sturen daarop bij. Ook het strategisch plan dat ik heb gemaakt, is gevoed door de masterclass. De theorie was voor mij het bewijs dat we op de goede weg waren. De verbeterslag die we daarna in onze bedrijfsvoering hebben kunnen maken is een prachtig resultaat.”

Frans gaat verder: “Je druk maken over dingen waar je geen invloed op hebt, zorgt voor veel onrust. De structuur van het bedrijf staat en dat zorgt voor rust in je hoofd. Die structuur zorgt ervoor dat ik de dingen daar laat waar ze horen. Dat werkt privé ook door en dat was wel een dingetje, die combinatie werk – privé. Dat heb ik mede door de masterclass goed onder controle.”

De theorie achter Succes for you is eigenlijk de onderbouwing van alles. Tijdens de masterclass heb ik veel gehad aan de strategische/organisatorische onderdelen. Ik ben nu veel bewuster met alles bezig, dat geeft rust. Eerst werd ik vooral gedreven door hoeveelheden, met het idee ‘wat kunnen we met z’n tweeën aan omzet realiseren’. Nu we eigen projecten ontwikkelen zitten we zelf aan het stuur en dat vraagt een andere werk- en denkwijze.”

“Drie zaken waren voor mij echt belangrijk: theoretische onderbouwing, structuur en strategie”, zo zegt Frans. “Wat wil je bereiken en welke inspanning moet je leveren om daar te komen. We hebben gekeken naar wat voor ons laaghangend fruit is. Zo hebben we ook wel werkzaamheden geschrapt. Ik kijk nu kritischer naar betrokken partijen, kansen en mogelijkheden, ben selectiever en kijk naar de kwaliteit van een gesprek en de slagingskans. Daarnaast ben ik nu bewuster bezig met zaken die eerder op de automatische piloot gingen.”

“De kracht van Succes for you is het grootst als je er open in gaat. Open staan voor en luisteren naar wat door andere ondernemers gezegd wordt. Het mooie is dat Marc erop stuurt dat iedereen aan het woord komt. Hij zet je af en toe in een andere rol; mensen die graag praten, worden zo ook verplicht te luisteren naar degenen die minder vlot en graag aan het woord zijn. En da’s hartstikke goed”, aldus Frans.

Frans Daverveld Woonprojecten Uden

Wil jij net als Frans impact hebben met je onderneming?

Wil jij een gratis adviesgesprek?