Zelfvertrouwen is vertrouwen op jezelf

Zelfvertrouwen is vertrouwen op jezelf

Zelfvertrouwen ontwikkel je door afscheid te nemen van je eigen idee over wie je graag als persoon wilt zijn en vrede te sluiten met de persoon die je werkelijk bent.

Als jij je te veel richt op de persoon die je wilt zijn, dan bepalen je ‘ego’ en ‘persoonlijkheid’, zoals in het figuur weergegeven hoe jij je leven moet leiden en ook hoe jij invulling geeft aan het ondernemen en je bedrijf. Voor je het weet streef je een gewenst beeld van jezelf na wat niet aansluit bij wie je werkelijk bent. Je richt je dan onbewust op het doel om bijvoorbeeld ‘perfect’ te willen zijn, met als gevolg dat jij je gemaakt zeker voelt en zogenaamd blaakt van zelfvertrouwen.

Om te zijn wie je werkelijk bent, is het belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent en dus ook de talenten waarin je niet zo goed bent en je mindere eigenschappen te omarmen. Zet je schaduw in het licht.

Positieve gedachten helpen je om door te zetten, te geloven en te vertrouwen in jezelf en de veerkracht te hebben om door te gaan. Pas onderstaande 10 tips toe om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Je zelfvertrouwen vergroten

Pas de tips om je zelfvertrouwen te vergroten toe en focus je op de tips die je aanspreken. Beantwoord de volgende vragen: